Smart Tracking

Smart Tracking is het automatisch uitlezen van events in de Enhanced Ecommere Datalayer. Wanneer Enhanced Ecommerce onderdeel is van je website, kun je door Base Tracking te implementeren automatisch Smart Tracking van events activeren.

Base Tracking

De Smart Tracking dient in Spotler Activate geactiveerd te worden, voordat de Base Tracking wordt geïmplementeerd. Voor het activeren van de Smart Tracking, kun je een verzoek indienen bij het Spotler Activate Help Center met als onderwerp ‘Smart Tracking Activeren’.

Smart Tracking

Door de Smart Tracking te activeren, worden de volgende events automatisch ontvangen in Spotler Activate:

https://squeezely.atlassian.net/wiki/spaces/SG/pages/1368293487

https://squeezely.atlassian.net/wiki/spaces/SG/pages/1369210923

In de events worden de volgende velden meegestuurd:

Het veld email maakt geen onderdeel uit van de Smart Tracking velden. Voor het implementeren van de Purchase is dit veld echter verplicht. Het veld kan op de volgende twee manieren worden toegevoegd:

Voor het implementeren van meer events kun je gebruik maken van:

Aangepaste datalayer?

Is je datalayer geen exacte match met de Google syntax? Bij Smart tracking kan je geen selectie maken, dus zodoende is een custom implementatie met GTM logischer. Op onderstaande pagina kan je een aantal uitgewerkte voorbeelden vinden gebaseerd op een standaard datalayer en kan je de relevante tags wijzigen naar jouw datalayer model.