Starten

Spotler Activate is een Customer Data Platform (CDP) voor het toepassen van data per individu in een 360 profiel. De 360 profielen worden gebruikt om data te verzamelen, verrijken en verzilveren. Voor ondersteuning bij deze drie stappen wordt het Spotler Activate Help Center gebruikt.

Spotler Activate Help Center

De onboarding van Spotler Activate start in het Help Center. In het Help Center kun je een account aanmaken door naar deze link te gaan. Wanneer je een account hebt, kun je via deze link inloggen.

To DO Maak een account aan in het Help Center

To DO Bevestig het account via e-mail, kies een wachtwoord en log in

Wanneer je bent ingelogd zie je de volgende opties:

To DO Klik op Onboarding project

Onboarding project

In het Onboarding project geef je aan hoe je data wilt verzilveren. In Spotler Activate kan data worden verzilverd met personalisaties en journeys:

Om te starten met Spotler Activate raden we de populairste use cases aan genaamd Succes Cases. Aan de hand van deze presentatie helpen we je bij het selecteren van de Succes Cases.

To DO Neem de Succes Cases presentatie door

In het Onboarding project kun je de gewenste Succes Cases aanvinken en de benodigde informatie voor de implementatie invullen.

To DO Vink de gewenste Succes Cases aan en vul de overige informatie voor de implementatie in

WAIT Na het versturen van het Onboarding project gaat het Spotler Activate Team jouw implementatiestappen samenstellen.

Implementatie

Op basis van het Onboarding project bepaalt het Spotler Activate Team welke data verzameld dient te worden. De data die verzameld dient te worden bestaat uit events en products:

Wanneer het Spotler Activate Team de implementatiestappen heeft toegevoegd aan het Onboarding project, krijg je een melding via e-mail.

Lees dan dit artikel over een Multi-domein merchant.

Lees dan dit artikel over een travel feed.

Als collega’s of externen aan de slag gaan met de implementatie, kun je extra Spotler Activate gebruikers toevoegen aan de hand van dit artikel. Vervolgens kun je aan de slag met de implementatie.

To DO Voer de implementatiestappen uit en reageer wanneer deze zijn afgerond

Controleer dan de binnenkomende data aan de hand van dit artikel.

WAIT Het Spotler Activate Team controleert de binnenkomende data en communiceert het resultaat terug.

Demo

Wanneer de data correct wordt verzameld in Spotler Activate, kan de Demo video worden bekeken. In de onderstaande video wordt aan de hand van twee Succes Cases uitgelegd hoe je met Spotler Activate data kunt verzamelen, verrijken en verzilveren:

To DO Bekijk de Demo video

Succes Cases

Na afloop van de Demo kun je aan de slag met de geselecteerde Succes Cases. In dit overzicht vind je alle Succes Cases.

To DO Zet de gewenste Succes Cases op

Als de Succes Cases zijn opgezet, kan een Feedback Call worden ingepland met het Spotler Activate Team. In deze call worden vragen of opmerkingen over de Succes Cases behandeld.

To DO Plan een Feedback Call in