/
Favoriete merken en categorieën als recommender

Favoriete merken en categorieën als recommender

Voorbereiding

Het aanmaken van een productset die dynamisch items met favoriete merken / categorieën toont:

De favorieten van een gebruiker worden op zijn profiel opgeslagen aan de hand van events met producten, zolang deze SKUs bevatten die ook aanwezig zijn in je feed. Zo houden we voor ieder profiel een teller bij per brand, en de drie brands met de meeste event interacties worden als favoriet gezien.

Toon de dynamische set op je website

Selecteer een embedded product personalisatie en richt deze in zodat hij toont naar wens:

Embedded products

Onze tracker doet automatisch een check of een productset voor een gebruiker items bevat. Heeft een gebruiker nog geen favorieten, zal de personalisatie dus niet tonen.

Vermeld de favoriete merken adhv template variabele

Je kan bovenstaande personalisatie nog dynamischer en persoonlijker maken, door de favoriete items in de template zelf aan te roepen. Dit kan door “edit template” te doen bij bovenstaande personalisatie, of een custom embedded personalisatie in te richten.

Als je in de variant designer op ‘Help’ drukt, zie je alle beschikbare variabelen. Voor deze use case zijn dat:

Je kan dus eenvoudig de personalisatie zo uitbreiden:

<h4>Producten van {{ favorite_brand_1 }} </h4>

Een gebruiker heeft echter drie favorieten, en nummer 1 zal altijd opgevuld zijn als ze de personalisatie zien, maar 2 en 3 niet noodzakelijk. Dit kan je opvangen door if statements:

<h4>Producten van {{ favorite_brand_1 }} {% if favorite_brand_2 %} ,{{ favorite_brand_2 }} {% endif %} {% if favorite_brand_3 %} en {{ favorite_brand_3 }} {% endif %} speciaal voor jou!</h4>

Dit resulteert in:

Wanneer een gebruiker echter maar 1 favoriet heeft, ziet hij het volgende:

Gebruik variabelen in dynamische URL

Vermits de favoriete merken van de gebruiker bekend zijn, kan je deze ook in een link plaatsen, een eenvoudig voorbeeld is:

<a href="https://www.ibizamode.nl/nl/brands/{{ favorite_brand_1 }}">{{ favorite_brand_1 }}</a>

We plaatsen hier het merk dynamisch in de URL, en vervolgens ook nog eens tussen de > </a> tags, zodat de tekst die de link bevat ook het merk toont.

De exacte uitwerking is afhankelijk van je URL structuur en of deze matcht met je productdata. Is dat niet het geval, kan je als alternatief de waarde als zoekparameter meegeven, bijvoorbeeld:
https://www.ibizamode.nl/nl/search/{{ favorite_brand_1 }}

Test deze grondig met meerdere merken, bijvoorbeeld bij Lightspeed worden spaties in merken met - aangeduid. Ook dit kan met Nunjucks worden opgevangen:

Gecombineerd met het eerdere voorbeeld, krijg je dan dit resultaat:

 

Related pages