Terug in voorraad pop-up en e-mail

Voor het herinneren van profielen aan gewenste producten die terug in voorraad zijn, wordt een pop-up op de website getoond en een productset als content in een e-mail verwerkt.

Voorbereiding

Personalisatie maken

Maak een personalisatie aan waarin bezoekers hun e-mailadres kunnen achterlaten, voor het ontvangen van een e-mail wanneer het bekeken product weer op voorraad is:

Let op: in het ViewContent event komt soms het parent id als product id mee. Dit is het id waarvan de inventory of availability wordt gecontroleerd. Wanneer je het op basis van het child id de personalisatie wilt tonen, dien je als trigger een event te sturen met het child id en dit event te selecteren onder product interaction.

Journey maken

Maak een journey aan waaraan profielen aan toegevoegd na een PersonalizationClick en de inventory of availability van het product id uit het entry event wordt gecontroleerd:

Testen

Test de Succes Case live op de website, bekijk de activiteit in het 360 profiel en bekijk de productvelden in Squeezely:

Tips

Het is mogelijk om een custom event (zoals bijvoorbeeld Notify) te implementeren en deze als trigger voor de personalisatie en journey te gebruiken.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een XML feed, is het mogelijk om de import interval te verhogen naar één uur. Als de import van de feed dan is afgerond, wordt een uur later opnieuw gestart met het importeren van de feed (let op: dit is dus niet stipt ieder uur het geval).

Het is mogelijk om real-time productvelden te updaten via de Backend API

Het is mogelijk om een aparte personalisatie te tonen voor profielen waarvan het e-mailadres al bekend is. Je maakt dan een audience van profielen met e-mailadres en target op deze audience en personalisatie waarbij de profielen slechts hoeven te verifiëren dat ze een update willen.