Beschikbaarheid in travelfeed

Travelbedrijven kunnen de beschikbaarheid van accommodaties per datum bijhouden in de feed. Wanneer in de events de gewenste boekingsdata worden doorgestuurd, kun je de zoekperiode van een profiel afstemmen op de beschikbaarheid van accomodaties in die zoekperiode.

Implementatie van feed

In de product feed dien je per product (oftewel accommodatie) het veld ‘date_availability’ toe te voegen. In het veld verwerk je arrays van alle mogelijke aaneengesloten datum combinaties voor de komende 180 dagen. De beschikbaarheid in het verleden wordt automatisch gewist door Squeezely.

Voorbeeld

Accommodatie X is beschikbaar op 8, 9 en 10 juli. In de feed wordt dit als volgt verwerkt:

[ { "checkin" : "2021-07-08", "nights" : 1 }, { "checkin" : "2021-07-08", "nights" : 2 }, { "checkin" : "2021-07-08", "nights" : 3 }, { "checkin" : "2021-07-09", "nights" : 1 }, { "checkin" : "2021-07-09", "nights" : 2 }, { "checkin" : "2021-07-10", "nights" : 1 }, ]

Voor meer informatie: https://squeezely.tech/documentation#store-googlefeed

Implementatie van events

In de gewenste events, zoals bijvoorbeeld ViewContent of Search, dienen de volgende velden meegestuurd te worden:

checkin_date

De check-in datum van het profiel. Stuur checkout_date OF amount_nights in combinatie met dit veld. De formatie van het veld is: yyyy-mm-dd.

checkout_date

De check-out datum van het profiel. Stuur dit veld in combinatie met checkin_date OF stuur amount_nights. De formatie van het veld is: yyyy-mm-dd.

amount_nights

Het aantal nachten dat het profiel wil blijven. Stuur dit veld in combinatie met checkin_date OF stuur checkout_date. De formatie van het veld is: yyyy-mm-dd.

Op basis van de bovenstaande implementatie kun je in Squeezely de volgende productset gebruiken: